Modderhappen in de Nesser Polder

Na drie behoorlijk ‘schone’ ritten stond er zondag in de Nes een onvervalst moddergevecht op het menu. Tijdens de wedstrijd van de Jeugd kleurde het parcours nog groen, maar nadat de Master-meute er vervolgens op los werd gelaten veranderde het parcours op veel punten snel in een zwarte substantie en werd het een conditionele beproeving. Uiteraard deden de Amstelrenners weer een forse greep in de bloemenpot.

Jeugd.
Zo lijkt Mees van Duren inmiddels niet te kloppen in de oudste Jeugdklasse. Mees ging er op zijn thuisparcours weer hard vandoor en bleef de concurrente ruim voor. Jelle Boonstra verraste met een mooie 3e plaats. Jelle fietst pas sinds vorig wegseizoen en maakt stappen. Jelle bleef Viego Tijssen (4e) en Julian Vergouw (5e) voor. Michiel Mouris (9e) en Sander Brandse (10e) eindigden ook nog in de top-10. Ook was er hier nog felle strijd in de Funklasse (winnaar Bart van Duren) en de lokale Jeugd die soms maar nét op de fiets kon blijven.

Voorzitter zit voornes-5
Bij de 40+ leek er weer geen maat te staan op Pico de Jager en zag het er naar uit dat de kersverse regiokampioen Marcel Witte wellicht tegen zijn eerste nederlaag aan zou lopen. Een lekke band van De Jager deed de wedstrijd echter kantelen en stelde Marcel Witte in staat zijn dubbelslag te maken. Achter hem werd Hamish Morrin tweede en Ger Koenen derde. Laatstgenoemde verscheen echter niet op de huldiging (nieuwe trend bij de 40+ in de ACC?) en werd door hetzelfde lot getroffen als Pico vorige week, namelijk diskwalificatie. Hierdoor belandde Ron Vroom op de derde plek. Caspar Hermans heeft zijn val van De Bataaf goed verteerd: op de te langzaam geachte MTB werd hij toch 4e, met Jeroen van Hoeijen daar niet ver achter. Iets verderop wat renners die de modder slechter (BBB, Molenaars, Van der Putten (al dan niet door materiaaldefect) of juist beter (Visser, Van de Weerdt) verteerden.

Bart de Veer pakt de winst in de 40-
Bart de Veer uit Vreeland (UWTC) is al jarenlang een vaste klant in de ACC en rijdt elk jaar beter. Na de nipte winst bij de De Bataaf was hij ook nu de sterkste. Daar zag het niet de hele tijd naar uit omdat Victor Broex aanvankelijk op kop reed, en soms weer werd ingehaald door Bart,  maar later moest Victor enige tijd (tube eraf) met de fiets op de 30719234032_9bc531d096_cnek lopen. Dat was het moment dat Bart definitief naar de winst reed. Victor hield met moeite Ruben van der Pijl van het lijf die sterk 3e werd. In de top-10 ook nog Tony Stoffels (5e) en Menno Broex (8e). Sander Boerkamp wisselde in de laatste ronde weliswaar van fiets, maar vergat zijn chip ook mee te nemen….

Nieuwelingen en Dames naar podium
Met Owen Geleijn, Niek Voogt en Wessel Mouris hadden de Nieuwelingen een geheel Amstelpodium. Judith van Maanen was als 5e de snelste Dame met Aagtje Dijkman (7e) op minder dan een minuut als 3e dame. Riejanne Markus was de vierde dame op de 11e plaats: even omschakelen van het asfalt naar de modder in haar thuisdorp.

Ondanks het herfstweer was de organisatie tevreden over het verloop. Het parcours was attractief genoeg en de modder dun genoeg om het materiaal redelijk heel te houden. Volgende week de “concours-hippique”- cross van de Waarderpolder.

nes-1

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑