ACC Waarderpolder: Teun Mouris wint (in Japan)

Terwijl de redactie zich bij het parcours in de Waarderpolder aan een eerste verkenning waagde,  kwam het bericht binnen dat Teun Mouris de Tour de Okinawa in Japan had gewonnen. Vergezeld van een foto waarvan hooguit gezegd kan worden dat de winnaar geen Japanner is. De uitslagenlijst laat echter zien dat het wel degelijk Teun moet zijn die hier op het podium staat. 

raadplaat
Raadplaat

Teun was in Japan als gastrenner van het Baby-Dump Cyclingteam.

Terug naar de Hollandse (water)kou van de Waarderpolder voor de vijfde rit in de Amsterdamse Crosscompetitie. Het parcours had ten opzichte van vorige jaar enkele wijzigingen ondergaan. De lus langs het parkeerterrein met de ingewikkelde greppel gevolgd door de modderige ‘bos/rietpassage’ was geschrapt en vervangen door een lus op een andere plek: rechtdoor beuken over een fietspad en dan 180 graden draaien en terugstoempen over een zwaarlopend ruiterpad. Verder was een meer dan manshoge composthoop toegevoegd die goed fietsend te bedwingen bleek.

Gebleven waren lange snelle grasstroken een enkel (licht) glibberig lusje en natuurlijk de manege. Voordat het razendsnelle zand van de manege betreden kon worden moest eerst een driesprong (later tweesprong) genomen worden en in de manege stond tijdens de eerste helft van de wedstrijd van de 40+ een hindernis waarbij menig springpaard een weigering zou laten noteren. De ACC erkent echter geen weigeringen, dus de renners klauterden gewoon over het obstakel, totdat de jury besloot dat het misschien toch wat aan de hoge kant was en hij in de tweede helft van de koers teruggebracht werd tot een op de grond liggende balk. Het andere uiterste.

De uitslagen van de jeugd houdt de organisatie tot maandag in portefeuille, maar de andere categorieën zijn bekend. Bij de 40+ stond er geen maat op Hamish Morrin. Misschien had hij tegenstand kunnen krijgen van Pico de Jager, maar die kreeg net als vorige week in de Nes een DNF achter zijn naam door een lekke band. De strijd om de tweede plek werd gewonnen door mountainbiker Danny Zuiderduin uit Lisse, vlak voor Patrick Molenaars die op zijn beurt de opstomende Jeroen van Hoeijen net voor wist te blijven. Verder in de top tien Serge van der Putten (7) en Simon Polstra (8).

tonnyacc5
Podium bij de 40- met Tonny Stoffels

Bij de 40- was Tommy Oude Elferink (UWTC) duidelijk de sterkste, maar er was ook een sterk optreden van Tony Stoffels die daarmee beslag legde op plek twee. De derde plek was voor West-Frisiaan Robbert-Jan Mol. Victor Broex nam een rustdag en haalde daarmee nog net de top tien.

 

Bij de Nieuwelingen moest klassementsleider Niek Voogt door een lekke band dit keer genoegen nemen met de derde plaats achter Thom Gefken en Serginho Wilshaus. Wessel Mouris (5) en Thijmen van der Pijl (8) deden het met een plek in de top tien ook uitstekend.

Bij de Dames speelde De Amstel dit keer geen rol in de strijd om de podiumplekken.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑