Meer uit Japan (Update)

Het zal wel te maken hebben met de enorme afstand van hier naar Japan, want er blijft maar nieuws en beeldmateriaal binnendruppelen over de zege van Teun Mouris in de Tour de Okinawa. Teun was daar als gastrenner mee met de Baby-Dump renners Koos Jeroen Kers en Lars van de Vall.

Eerder wist een bron (naam en adres bij de redactie bekend) al te melden dat Teun de koers over 140 km won in een sprint-à-deux nadat hij tussen kilometer 100 en kilometer 120 al solo vooruit had gereden. De winst was tegen de voornemens van Teun in, aangezien hij wist dat de winnaar na afloop zowel op het podium als voor krant en tv geïnterviewd zou worden. In het Engels en daar had hij he-le-maal geen zin in.

Een andere onverdachte bron voegt daar nog aan toe: 
Waar Koos Jeroen Kers en Lars van de Vall zich dit jaar tot volgen moesten beperken en de Tour de Okinawa met een 25e en 30e plek afsloten was het Teun Mouris die in Japan indruk maakte.

Voorafgaande aan de koers was Teun al een paar dagen op het tropische eiland Ishigaki geweest waar hij samen met Baby-Dump renners Marco Doets & Lars van de Vall en vrouwentopper Ellen van Dijk nog even de puntjes op de i trachtte te zetten richting het op een uurtje vliegtijd verwijderde Okinawa. Enkele stevige trainingsritjes afgewisseld met een goede hiketocht bergop door het Japanse oerwoud en snorkelen tussen de kleurrijke vissen bleek een prima voorbereiding te zijn richting Teuns langste koers van het jaar.

Om 6:00 ‘s ochtends vertrok de bus al richting Teun zijn start. Daar moesten ze de doorkomst van de Elite na 70 km afwachten om vervolgens dezelfde 140 kilometer af te leggen die de Elite nog restte. Waar de Elite renners de laatste 40 kilometer vervloekten zette Teun juist daar de Junioren koers naar zijn hand. Eerst 20 kilometer solo, vervolgens vergezeld door een Japanner en een Thai. Die laatste werd op enkele kilometers van de finish nog gelost waardoor Teun samen met de Japanner de laatste kilometers in dook. Ondanks dat Teun niet de beste sprintersbenen heeft voelde hij zich toch zegezeker. De Japanner had namelijk al kilometers lang niet overgenomen en van Teun medegedeeld gekregen dat hij wel tweede mocht worden, maar het niet in zijn hoofd moest halen te gaan sprinten. Echter dacht de Japanner daar iets anders over.

Op 75 meter van de finish leek de Japanner toch nog langs zij te komen, waarna Teun besloot de spreekwoordelijke deur vakkundig dicht te gooien. Na de finish leek de Japanner niet heel verontwaardig te zijn over Teun’s manoeuvre. “Hij moest bijna janken van schaamte dat hij mij wilde flikken, dus die gaat echt geen protest indienen”. Al met al een geweldige afsluiting van Teuns sterke seizoen en een mooie trip naar de Okinawa eilanden.

Onderstaande foto’s tonen aan dat het optreden van de drie Amstelmannen niet onopgemerkt is gebleven in de Japanse media. (Klik voor een vergroting)

japan2016
Lars van de Vall – vol in beeld – en een halve KJK strijden in de frontlinie in Japan.

cw_okinawa_ht-11

teunjapan2016

Een gedachte over “Meer uit Japan (Update)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑