Sneller en snelst door de bossen

De crossers die het ook regelmatig op landelijk niveau proberen scoren de laatste weken met regelmaat mooie klasseringen. Daarbij werd zelfs een landelijke zege geboekt.

Michiel Mouris had die primeur door de Jeugdveldrit van Veenendaal in categorie III op zijn naam te zetten. MM heeft de smaak te pakken en dat betekent dat vader Ben de komende weken een paar keer naar het Brabantse zal moeten afreizen om de echte crosscultuur op te snuiven.

Zaterdag was het in het bos bij Anna’s Hoeve te doen voor de landelijke cross in Hilversum. Altijd een prachtig, uiterst snel, technisch en uitdagend bosrondje. Veel bochtjes, heuveltjes en boomwortels.Tijmen op de trap Nieuweling Owen Geleijn die al een aantal top-10 klasseringen scoorde, reed in Hilversum naar een mooie podiumplaats (3e) door in de laatste bocht af te rekenen met een concurrent. Niek Voogt werd 13e, terwijl Tristan Geleijn, Wessel Mouris en Tijmen van der Pijl als 24e, 25e en 26e finishten.

Dame Judith van Maanen had een felle strijd met haar vaste concurrentes en werd tevreden 8e.

Master 50+ Marcel Witte werd in de 40+ 9e, maar was daarmee de 2e vijftiger, en dat was belangrijk voor hem. Patrick Molenaars werd 11e, Michael Breedt 20e en Jeroen van Hoeijen 22e. Sterk in de breedte, de Amstelmasters.

De dag werd afgesloten met de Junioren en Elite/Beloften. Bij de Junioren was Victor Broex goed bezig. Dit jaar heeft hij al veel met pech te kampen gehad, waardoor echt goede uitslagen nog ontbreken. Ook met inrijden ontkwam Victor er niet aan: gebroken ketting…. In de koers was daar met de herstelde ketting weinig van te merken, want na een paar ronden lag hij met de latere winnaar ruim op kop. Totdat…hij een verstopte boomwortel raakte en vol over de kop sloeg en pas na lange tijd door kon gaan. Omdat broer Menno hem inmiddels ingehaald had, ging hij natuurlijk wel nog even door: teleurgesteld werd Victor 14e, en Menno 18e. Teun reed zijn eerste cross ook knap: hij startte rustig en stoomde goed door naar de 18e plaats.

de-val

 

2 gedachten over “Sneller en snelst door de bossen

  1. Inderdaad briljant. De Redactie plaatst alleen dit soort foto’s als alles goed blijkt te zijn afgelopen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑