Amstel Dames winnen weer het NCK

De Dames-équipe van WV De Amstel heeft het weer gedaan: goud winnen op het NCK. Femke en Riejanne Markus, Rosan Koper, Lisanne Heemskerk en Marike Veldhuis mochten het podium op voor het rood – wit – blauw.

Het was een prachtige dag in en om Dronten. Wel een beetje wind, maar dat hoort erbij. Voor De Amstel gingen eerst de Jeugdrenners van start. Quinten de Jong, Davin Huisjes, Nikolai Ivakhov en Max Baars  waren de mannen van dienst. En ze strandden op 7 luttele seconden van hun doel….podium. Daarmee werden ze 5e. Grote teleurstelling, maar wat een mooie voorbereidingsweken en wielerdag hebben ze gehad.

Hetzelfde geldt voor de Junioren/Nieuwelingenploeg. Vijf man die samen trainden en sterker werden. Uiteindelijk werd het de 13e plaats voor Tyler Eyk, Fabio Valerio en de Junioren Thomas Landman, Jesse den Otter en Mees Jacobs. Op het stuk tegen de wind hadden ze na het afhaken van Jesse zichtbaar zwaar, maar alles werd eruit gehaal.

De Dames geven het voorbeeld.
En dan de Damesploeg. Na de goede voorbereidingsweken op Oukoop en de minitieuze dagplanning volgde de uitvoering van alle plannen. En het werkte: als een geoliede machine gingen ze door de polder en zelfs na de lekke band van Lisanne na 20 km bleven ze met vier goed doorgaan. Uiteindelijk waren het de Markusjes die uiteraard de gangmakers waren en dat bleek te werken: met 22 seconden voorsprong was De Amstel wéér de beste (na eerdere titels begin 2000 en in 2019). Coach René zag het met blije emotie aan. Riejanne vertrok al snel omdat ze de vlucht naar haar volgende koers in Italië moest halen, vandaar maar met vier op het podium.
Wat is het toch een mooi event dat NCK!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑