Seizoensafsluiting met véél kampioenen!

Zaterdagmiddag werd in een goed gevuld clubhuis afscheid genomen van wieler(weg)seizoen 2023. En ook dit jaar met heel veel huldigingen van onze renners met prestaties op topniveau. Maar ook werden er veel anderen nog eens in het zonnetje gezet, én werd er een inkijkje gegeven in, en gevraagd om, input op de mogelijke nieuwe tenues van De Amstel vanaf 2024.

Ludieke kampioenschappen
Voorafgaand aan de huldigingen en prijzen waren er nog een paar ludieke koersjes. Niet al te serieus, maar wel leuk om nog even op een heel andere manier met de koers bezig te zijn.

Huldigingen en prijzen
Vanaf 17.00 was er dan ruimte voor het terugkijken en waarderen van de prestaties van het afgelopen jaar. En daarbij werd ook nog eens benadrukt dat óók de renners die wellicht niet vaak meer op de club zijn, maar waarvan we wél weten dat ze “van De Amstel” zijn, iedereen altijd met trots vervullen als ze naar topprestaties rijden. Maar los daarvan: óók degenen die nog niet, of niet meer, op het podium rijden zijn belangrijk. Zonder hen geen koers immers.  En ook de gemiste kansen werden gememoreerd. Denk bijvoorbeeld aan de gemiste kans van de Renner van het Jaar van 2022, Femke Markus, die met kans op de zege in Roubaix onderuit sloeg. Tegenslag hoort bij wielrennen.
In dat kader past ook de Jeugdstimuleringsprijs. Jeugdsecretaris Sander Baars gaf aan dat deze gaat naar Davin Huisjes die met zijn sprintvermogen en hopelijk doorzettingsvermogen hopelijk een mooie Nieuwelingentijd tegemoet gaat. In het kader van nog niet winnen werd ook de NCK Jeugdploeg nog eens aangehaald. Geen medaille, maar wel een héél mooi traject naar het grote moment toe Dát is vaak veel belangrijker.

Daarna was het toch tijd om de topprestaties van het jaar nog eens te memoreren en de kampioenen en toppers nog even in het zonnetje te zetten. Ga maar na: Riejanne Markus als NK Tijdrijden en topuitslagen in bijvoorbeeld LBL, Tour en Vuelta. Of Enzo Leijnse: Nederlands kampioen in de Tijdrit U23 en een etappe in Olympia’s Tour (en een WorldTour contract). Maar ook Julian Vergouw die Nederlands kampioen Junioren is. En Tyler Eyk die wéér een Nederlandse titel won door het NK Omnium bij de Nieuwelingen te winnen. Maar ook Michiel Mouris: Nederlands kampioen cross en twee keer tweede op de wegwedstrijden. Dan hebben we ook nog de gouden Dames-NCK-ploeg.
Daarnaast waren er nog medailles op (inter)nationale kampioenschappen van Samuel Gunnink, Jente Koops, Pierre Deen, Judith van Maanen en Lisanne Heemskerk.
 Maar naast dat waren er nog velen met winst in een KNWU of internationale wedstrijd of mooie podiumplaatsen. Al met al weer een hele (en vast onvolledige) lijst.

Renner/Jongere van het Jaar
Aan het einde werden dan nog twee renners specifiek in het zonnetje gezet. Vanwege zijn NK titel werd als beste Jongere van het Jaar gekozen Julian Vergouw en, en dat was al een keer eerder gebeurd, als “Renner van het Jaar” de hele Dames-NCK ploeg (Riejanne en Femke Markus, Lisanne Heemskerk, Rosan Koper, Marike Veldhuis) met hun ploegleider verkozen. Dat vanwege de bijzondere topprestatie, maar ook het hele proces er naar toe met de gezamenlijke trainingen in augustus en september.

Daarna gaf de kledingcommissie nog een mooie presentatie van de toekomstige kleding en het proces en kon er met een drankje en lekker eten nog even goed nagebabbeld worden, én al weer voorzichtig gekeken worden naar het wielerjaar 2024…dat eigenlijk al begint met de ACC competitie en het veldrijden overal. Voor herhaling vatbaar.

Foto’s staan hier, in de Google Drive: https://drive.google.com/drive/folders/1o4-NQGHMA6XdcLIhKFW4vANK7pIQrUeh?usp=sharing

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑