Succesvol open CK Tijdrijden op nieuw parcours [diverse updates]

Het open clubkampioenschap tijdrijden leverde donderdagavond een mooie strijd op. Het nieuwe parcours op Oukoop beviel goed, de samenwerking met Skits zorgde voor veel nieuwe gezichten en de categorie ‘wegfietsen’ motiveerde ook de niet-specialisten.

Wie Oukoop zegt denkt gelijk aan de clubtrainingen voor het NCK. Terecht, maar de omloop bleek ook uitstekend inzetbaar te zijn voor de individuele tijdrit. De Kanaaldijk lag er dit jaar te slecht bij, de uitwijk was na verkenning van de sportcommissie snel gemaakt.

De Jeugd reed twee kleine rondes van 6 kilometer, de ouderen twee grote rondes van ruim 10 kilometer. Een handvol vrijwilligers zorgde voor de perfecte afzetting. Dank!

In tegenstelling tot de afgelopen weken was het zo waar droog en zonnig. Net genoeg wind om wat te kunnen duwen, hoewel het effect van ‘wind in de rug’ beperkt bleef. Kortom: er viel weinig te klagen.

Bij de Jeugd was Nikolai Ivakhov de snelste, op 10 seconden gevolgd door Max Baars, een halve minuut daarna door Grigori Ivakhov.

Met uiteindelijk 30 deelnemers bij de overige categorieën was er een afwisselend startveld, van jong tot zelfs een 70+ bij de Masters.

Tijdrijden De Amstel begint al bij de jongste jeugd en heeft zo een lange traditie met uiteindelijk veel grote namen en titels. Meest recent is natuurlijk Riejanne Markus die er zelfs Nederlands Kampioen mee is geworden.

We zijn de laatste om te zeggen dat tijdrijden per se leuk is. Maar je wordt er wel beter van en je moet het dus af en toe doen. Alleen al voor het mentale aspect: op jezelf aangewezen zijn, vermogens trappen en door die muur kunnen gaan. Verschuilen was niet mogelijk, de uitslag liegt niet.

Een aerodynamische helm en verder de gewone wegfiets: Samual Gunnink was iedereen te snel af; overall, Junior en wegfiets.

Lees verder onder de foto

Overall-winnaar Samual, foto Alexander Evers

Lars Ruizendaal (Amstel en Skits) op 20 seconden daarachter, Tim Schreurs mooi derde als eerste Senior 40-. Serge van der Putten, hardrijder pur sang, wilde en moest eerste Masters 40+ zijn. Dat lukte ruimschoots. Tessa Sandberg tot eigen verrassing eerste Dame, voor Lisanne Heemskerk en Roxanne Takken. Phearoun Chaillou was eerste Nieuweling en overall nog binnen de top tien.

De pechprijs ging naar Michiel Mouris. Op weg naar een winnende toptijd reed hij in de laatste bocht lek. De sealant in de achterband mocht niet baten.

Uitslag

Tijdrijders houden van cijfers. Dat kan: klik hier voor de uitslag, inclusief gemiddelde snelheid en type fiets.

Foto’s én film

Alexanders Evers maakte mooie foto’s en een filmstream, zet je geluid aan: zie dit album met als laatste beeld het rustieke filmpje.

Botsholtijdrit

In juni organiseert Skits de Botsholtijdrit, hou de site in de gaten.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑