Dag 6 VJC Examentijd en een extraatje

Deze donderdag 30 mei stond grotendeels in het teken van een KNWU WT2 examen.

Enkele weken geleden was al een VJC dag gebruikt door de andere aanstormende trainers Arjen en Sander (beide geslaagd). Nu was het de beurt aan Fernando. Ook geslaagd! 25 juni gaan we alle trainers en deze drie kanjers eens in het zonnetje zetten. Zonder zulke dedicated trainers zou onze club, met ons steeds groter wordend jeugdledenbestand, het niet redden!

Fernando had een sprintoefening uitgestippeld die opbouwde naar een eindsprint tussen steeds drie renners. Daarbij ging het vooral om goed om kunnen kijken tijdens het fietsen en dan wel rechtdoor blijven gaan, anticiperen op de ander en dan sprinten. Het idee was om daar punten aan uit te delen. Maar de jury bleek niet overal een filmpje van gemaakt te hebben. Wel enkele mooie losse foto’s van een lege finishlijn…

De renners, die in grote getale waren op komen dagen, hebben er van geleerd, dat is het belangrijkste.

Koers is altijd goed

Om de dag toch nog in volle inspanning af te sluiten werd er voor de renners met goesting nog een koers van 12 en 8 ronden gereden. De jury had niet verwacht dat de grootste de eerste ronde de kat uit de boom gingen kijken waardoor een deel van de anderen kon aansluiten. Die bleven in het peloton hangen. Dus, dan ook meerijden tot het eind de volle 12 ronden!

Lieuwe en Matheus konden wegens diverse oorzaken niet van start. Wel een punt voor de inzet eerder op de avond.

Bij de jongste was Teun (2pt) de eerste afvaller. Het was ook zijn eerste dag bij de VJC. Vol enthousiasme bleef hij door rijden. Hij was zelfs blij dat hij een extra rondje had gereden. Top dus. Ook nieuwe deelnemer Maxwell (3pt) hield goed stand. Hij rijdt nog zonder clickpedalen, dat zal een volgende keer misschien schelen. Daniel (4pt) kon hem uiteindelijk lossen in hun laatste ronde.. Joshua (5pt) en Kees (6pt) bleven lang vlak achter het peloton hangen in de achtervolging. Uiteindelijk loste Kees Joshua in hun laatste ronde. Uit het peloton reden uiteindelijk drie renners weg. Nik (21pt) won de sprint voor Max (20pt) en Greg (19pt). De sprint van het langgerekte peloton werd uiteindelijk door Arnau (18pt) gewonnen ondanks wat verdedigend rijden van zijn concurrentie. Isaac (17pt) en Judah (16pt) moesten het afleggen. Julien (15pt) zat er niet verachter en hield Briek (14pt) achter zich. Hij had een aanval geplaatst in de een na laatste ronde waardoor hij door zijn krachten heen was naar eigen zeggen. Torben (13pt) was de eerste van de jongsten die zijn wiel over de streep drukte. Net voor Tristan (12pt) en Fien (11pt). Ella (10pt) hield zich weer goed staande. Joep de Waal (9pt) kwam net te kort om zijn leiderstrui in handen te houden. Marcus (8pt) reed in een wapperende strijders trui over de streep voor Joep Heideveld (7pt)

De truien

Arnau blijft ruim aan kop. Voorlopig zit die trui stevig om zijn schouders. Torben heeft zijn begeerde (tijdelijke) gele trui gepakt. Hij staat gelijk in punten met Joep maar die heeft een wedstrijd meer gereden. Nu nog vasthouden tot het einde. De strijders trui bij de oudste ging naar Tristan en bij de jongste naar Teun!

De stand

Arnau 128pt

Max 97pt

Julien 89pt

Nick 81pt

Marcus 71pt

Briek 69pt

Tristan 53pt

Isaac 53pt

Sylvan 52pt

Ella 50pt

Judah 41pt

Joep (Heideveld) 33pt

Fien 32pt

Greg 19pt

 

Torben 75pt

Joep (de Waal) 75pt

Kees 52pt

Meerte 33pt

Daniel 30pt

Joshua 25pt

Matheus 19pt

Lien 15pt

Minne 7pt

Maxwell 3pt

Teun 2pt

Lieuwe 1pt

Dank

Heel veel dank aan alle ouders die het examen van Fernando ondersteunde en daarna ook nog eens hielpen de laatste koers in goede banen te leiden.

Volgende week weer. Donderdag de truien schoon weer mee, je weet nooit of je ze kan behouden!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑