De NK week staat voor de deur: De Amstel is erbij

De NK-weken zijn vorige week gestart met het NK Jeugd. Komende komende week is het de echte “NK week”. Op de VAM-berg in Drenthe zijn komend weekend de wedstrijden voor de Nieuwelingen en Junioren en de Elites-zonder-contract (alles m/v). Dan zijn er woensdag de NK Tijdrijden in Steenbergen, en volgende week rondom Arnhem (en de veelbesproken Posbank) de wegwedstrijden voor Elites (met contract) en Beloften. WV De Amstel is met haar leden weer ruim vertegenwoordigd op vele fronten en heeft ook weer kans op eremetaal (net als vorig jaar toen er een uniek aantal medailles en truien werd gewonnen). Enzo Leijnse, Riejanne Markus en Julian Vergouw wisten zelfs een trui te pakken. Een vooruitblik.

Koersen op de VAM-berg
Inmiddels heeft iedereen wel eens een keer op en om de VAM-berg gekoerst. Dat wil zeggen korte explosieve klimmetjes, afgewisseld met vlakke (en smalle) wegen. Eigenlijk altijd wel mooie koersen. Alle info met data en tijden staat hier!
De 19 Amstelrenners op de startlijst zijn de volgende:

Elite-Dames-zc: Rosan Koper, Else Dekker, Demi Könst, Heleen Kibbelaar, Puck Pinxt, Myrthe Drogtrop, Anne van Berkel
Elite-mannen-zc: Koos Jeroen Kers,
Junioren-Vrouwen: Roxanne Takken, Jente Koops
Junior (m): Michiel Mouris, Fitz Potter, Samuel Gunnink, Maurits Buiter, Jesse de Otter, Tyler Eijk, Fabio Valerio
Nieuwelinge-meisjes: Maxime Takken
Nieuwelingen (m): Quinten de Jong

Tijdrijden in Steenbergen:
Woensdag 19 juni strijden de mannen en vrouwen om de tijdrittitels. In het vlakke West-Brabant met 11 Amstelrenners (m/v). Bij de vrouwen start titelhouder Riejanne Markus, Femke Markus en Renée van Hout. Verder Maxime en Roxanne Takken, Jente Koops, Michiel Mouris en Fitz Potter.  En er zijn drie Beloften: Justin de Hart, Wessel Mouris en Viego Tijssen.

NK weg: de heuvels rond Arnhem
Op zondag 23 juni (alles op 1 dag) volgen de koersen om de titels in Arnhem.  Mooie zware koersen met 13 renners waar we de nodige support voor kunnen geven.
Bij de prof dames: zijn dat Amber Kraak (FDJ), Riejanne Markus (VLab), Femke Markus (SD) en Renée van Hout (Krush). Bij de Elite-mannen Dylan Groenewegen (Jayco), Enzo Leijnse (DSM), Owen Geleijn (TDT), Victor Broex (Metec) en Niek Voogt (Parkhotel). Allen renners die er goed voorstaan. Tenslotte de Beloften, met Julian Vergouw, Wessel Mouris en Viego Tijssen (allen Metec), én Jelle Boonstra.

Al met al genoeg mogelijkheid om onze renners aan te moedigen en/of te volgen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑