Dag 8 VJC Jeugd: gas geven in Uithoorn

Vanwege het vervangen van een gasleiding aan de achterkant van ons parcours konden we uitwijken naar het parcours van UWTC Uithoorn. Een goede buur is beter dan een verre vriend!

Wedstrijdje ter opwarming

Aangezien het jurylid met de tijdwaarneming in een file terecht was gekomen zijn we eerst maar gestart met een korte wedstrijd. Vijf rondjes, iedereen samen, ook om te kijken hoe de ploeg indeling zou worden bij de tijdrit. Max won, voor Greg en Arnau. Isaac, Judah, Briek, Joep, Ella, Kees en Lien volgden op korte afstand. Torben was ondertussen aangekomen, en zo ook de laptop met tijd waarneming. Race zonder punten want de leider in het klassement bij de jongsten kon zijn trui niet verdedigen op deze manier. Wel goed gereden allemaal.

Ploegentijdrit met target

Aangezien we uiteindelijk met 11 renners waren en de ploegen uit minimaal drie renners moesten bestaan kwam het goed uit dat Peter op de fiets was zodat hij als extra pion kon functioneren in een team met Lien en Ella. Om Peter te sparen werd hun target op 30 km/u gezet over 7 ronden. Het tweede team bestond uit Kees, Torben en Joep. Ook zij hadden een target van 30 km/u. Het team van Isaac, Judah en Briek een target van 34,5 km/u. En de grote motoren Max, Greg en Arnau van 36km/u. Alles over 7 ronden van 1,2km. Minimaal 4 ronden samenblijven en met twee finishen. Bij het behalen van het target kregen de teams 5 bonus punten. Elke km/u meer 1 extra bonuspunt.

Team Tijd Snelheid Punten
Max, Greg en Arnau 12’53” 39,1km/u 8
Isaac, Judah, Briek 14’02” 35,9km/u 6
Torben, Joep, Kees 16’18” 30,9km/u 5
Lien, Ella, Peter 16’48” 30,0km/u 5

Arnau kon vier ronden goed aanhaken maar daarna ging het tempo wel drastisch de hoogte in. Dat gebeurde ook bij Isaac en Judah. Briek hield wel het tempo van 36km/u vier ronden vast. Volgens zijn Strava was de topsnelheid zelfs 132km/u, dus dat zal vast kloppen! Kees heeft vijf ronden lang de andere op sleeptouw genomen en daarna konden Joep en Torben het afmaken. Ella had onderweg materiaal pech wat haar vader vakkundig repareerde zodat ze de laatste rond nog kon aansluiten. Peter kon de twee dames goed bijhouden en hoefde ook geen kopwerk te verrichten om hun target te halen. Hij krijgt dan ook geen punten en wordt niet in de uitslag opgenomen. Wel veel dank voor de inzet natuurlijk!!

Puntenkoers met z’n allen

Er was nog wat tijd over en dan is het altijd leuk om nog een paar sprints te trekken. 5 keer om precies te zijn. Gefilmd door de jury levert dat de volgende uitslag op:

Max 11pt

Isaac 10pt

Arnau 9pt

Greg 8pt

Judah 7pt

Briek 6pt

Torben 5pt

Joep 4pt

Kees 3pt

Ella 2pt

Lien 1pt

 

De truien

Arnau levert wat van zijn voorsprong in, maar ook weet niet te veel. Torben loopt een puntje uit en staat nu echt aan de leiding. Kees krijgt de strijders trui bij de jongsten. En Max bij de oudsten, altijd inzet!

 

De stand

Arnau 154pt

Max 131pt

Julien 95pt

Nick 89pt

Briek 89pt

Isaac 82pt

Marcus 77pt

Judah 61pt

Ella 58pt

Tristan 53pt

Sylvan 52pt

Greg 49pt

Joep (Heideveld) 33pt

Fien 32pt

 

Torben 90pt

Joep (de Waal) 89pt

Kees 76pt

Daniel 42pt

Joshua 39pt

Meerte 33pt

Lien 30pt

Matheus 19pt

Maxwell 12pt

Minne 7pt

Teun 7pt

Lieuwe 6pt

Michael 2pt

Dank de tijdwaarnemer, de mekanieker en de bijrijder. Volgende week weer op het parcours van UWTC in Hoorn. Langste koers!

 

Donderdag de truien schoon weer mee, je weet nooit of je ze kan behouden!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑