NK Masters: nog meer rood wit blauw

In de schaduw van de grote kampioenschappen vindt begin juli altijd het NK Masters plaats. Voor de renners (m/v) met een Masterslicentie altijd een hoogtepuntje. Dit jaar vond het NK in een polder bij Dordrecht plaats en de bescheiden afvaardiging kwam toch nog met een trui thuis: Ingeborg Kers wist de categorie Masters-Dames naar haar hand te zetten en kwam met een ruimzittend rood-wit-blauw shirtje thuis.

In de damescategorieën is de bezetting al jaren wat aan de lauwe kant. Kennelijk willen de wat oudere vrouwen minder fanatiek de degens kruisen dan mannen van een zekere leeftijd. Maar: wie er niet is kan niet winnen. En Ingeborg (dit jaar weer duidelijk fanatieker dan de afgelopen jaren) stond samen met Suzanne Mulder en Jeanine van Dijk in de gecombineerde dameskoers aan de start. En was uiteindelijk ook de beste! Het precieze koersverloop is niet bekend, maar winnen is winnen. Suzanne Mulder strandde op plaats vier. Jeanine werd 9e.Image

Bij de mannen was de deelname van de Amstelmasters beperkt tot drie man. Blessures, andere prio’s een vage klachten werden als reden genoemd. Maar goed: Raul Woudstra (40+) en Pierre Deen en oud-kampioen Caspar Hermans (beiden 55+) waren er wel. Raul had met pech te maken (DNF), maar Caspar en Pierre streden wel mee voor de prijzen. Uiteindelijk reed Pierrein een tweede groepje naar een mooie vierde plaats in zijn categorie. Caspar bolde teleurgesteld aan de staart van het peloton over de streep.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑