Laatste dagje van de VJC-Jeugd

De zomervakantie gaat beginnen, dus de voorjaarscompetitie kan nu echt ten einde komen. Donderdag 11 juli was de laatste kans om je positie in het eindklassement te verbeteren. Of een gooi te doen naar een zomer lang rijden in de strijders trui. Een uitgebreid verslag met de eindstanden.

En ze waren er nu echt, de nieuwe leider en strijderstruien. Mogelijk gemaakt door onze supportersvereniging. Heel veel dank daarvoor!! Het wordt een echt Theo Koomen verslag want de onvolprezen organisator van de VJC is zijn papiertje met tijden van de 3km tijdrit en de uitslagen van het criterium en de afvalrace kwijt geraakt voordat het verslag uitgeschreven kon worden. De eindstand klopt zeker. Zoveel is duidelijk!

Tijdrit

De wedstrijd werd begonnen met een tijdrit van 3km. Net iets langer dan normaal. Daardoor werd indelen nog iets belangrijker, maar ook niet te veel reserve houden.

Naam Tijd Punten
Nik Fast and Furious 15
Max Amai, dat ging vooruit 14
Judah Wat is dit ´ier allemaal 13
Sylvan Dat gaat vooruit 12
Briek Buitenblad! Buitenblad! 11
Torben Das ´ne coureur he 10
Marcus Gaat steeds harder hier 9
Julien Niet afgeven! 8
Joep Heideveld Stoempen! 7
Joep de Waal Flyer pur sang 6
Ella Als een kanonskogel over de baan 5
Kees Met het snot voor de ogen 4
Joshua Elke seconde telt 3
Minne Snelheid op de fiets 2
Lien Pats! Snelle laatste ronde 1

 

Criterium

Na de snelle tijdrit was er nog ruim de tijd over voor twee races. Eert maar een criterium over 11 en 7 ronden. De winst was uiteindelijk voor Judah (9pt) die de ruimte kreeg voor zijn aanvallen. Nik (8pt) kon Max (7pt) afhouden die wegens een weigerende fiets maar een versnelling kon gebruiken. Briek (6pt) won de sprint van de achtervolgers voor Sylvan (5pt), Julien (4pt), Marcus (3pt) en Joep Heideveld (2pt) die zijn aanvalsdrift helaas niet beloond zag. Wel fijn dat hij weer op de fiets zat na wat blessureleed! Ella (1pt) deed een extra tijdrit alleen nadat ze op een klein gaatje kwam te zitten. Bij de jongsten ontstond er al snel een groepje van drie voorop waar Torben (6pt) in zijn gele trui de winst resoluut op eiste. Joep de Waal (5pt) en kees (4pt) konden er niks aan doen. Joshua (3pt) en Minne (2pt) volgden. Lien (1pt) was duidelijk toe aan vakantie, maar gooide er toch af en toe een versnelling uit zodat er niet gedubbeld kon worden.

Afvalrace
De laatste race van de VJC was een afvalrace, Ella reed haar rondjes bij de jongsten mee. Lien (1pt) ging haar best doen om snel af te vallen. Maar had stevige concurrentie van Minne (2pt) en Joshua (3pt). Ella (4pt), Kees (5pt) volgeden daarna. Joep (6pt) en Torben (7pt) maakte er een echte millimeter sprint van. Gelukkig werd het gefilmd door Julien op de streep want de jury kon het niet waarnemen met het blote oog.

Bij de oudsten was Joep Heideveld (1pt) de eerste afvaller. Marcus (2pt) en Julien (3pt) volgenden. Briek (4pt) moest dit keer zijn meerdere erkennen in Sylvan (5pt). Judah (6pt), Max (7pt) en Nik (9pt) ronden de laatste race keurig af. Tijd om de truien te verdelen.

De truien

Bij de oudsten pakte Max afgelopen week de leiding over en stond die niet meer af. In zijn laatste VJC in zijn carrière mag hij een zomer lang de nieuwe blauwe leiderstrui dragen! De strijders trui gaf de jury toch wat hersenbrekers. Eigenlijk had iedereen strijd geleverd elke week maar twee renners sprongen vooral in het oog. Judah was het jaar waarschijnlijk met wat trainingsachterstand begonnen want hij werd steeds beter en beter. Aan het einde was het duidelijk dat hij de te kloppen man wordt in de NJC samen met Greg. De ander blijft ook maar stappen maken, en is er elke week met volle overgave. Dus, vandaar de keuze om Marcus de strijders trui te geven voor deze zomer!

Bij de jongsten was het Torben die na een lange strijd uiteindelijk aan het langste eind trok. Hij mag de leiderstrui dragen deze zomer. Ook hier strijders zat, maar een die echt elke week met volle overgave de strijd aan ging: Kees. Een meer dan verdiende strijderstrui voor hem!

 

De eindstand

Max 209pt

Arnau 173pt

Nick 166pt

Briek 152pt

Marcus 132pt

Judah 128pt

Julien 119pt

Ella 96pt

Greg 92pt

Sylvan 87pt

Isaac 82pt

Tristan 53pt

Joep (Heideveld) 43pt

Fien 32pt

 

Torben 162pt

Joep (de Waal) 149pt

Kees 129pt

Daniel 62pt

Joshua 57pt

Lien 44pt

Meerte 43pt

Matheus 19pt

Minne 13pt

Maxwell 12pt

Michael 8pt

Teun 7pt

Lieuwe 6pt

Alle deelnemers en helpende ouders bedankt voor een mooie VJC!

De truien mogen met trots een hele zomerlang gedragen worden. Bij de start van de Najaarscompetitie op 29 augustus dienen ze weer ingeleverd te worden!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑