Interclub Jeugd bij De Amstel: zon en actie

Het is al weer even geleden, maar op 14 juli waren er nog mooie interclubwedstrijden op ons eigen parcours. Een verslag en bewegende beelden van lekkere koersen.

Het was eindelijk weer eens een droge dag. Voor veel jeugdrenners was het de laatste race voor de zomervakantie en zat er nog genoeg in het vat. We konden dan ook rekenen op een hoge opkomst. Er werd gestreden op basis van drie starttijden, waarbij de jongsten mochten aftrappen.

Bij de categorie 1 en 2 rijders (9 renners) ging het er dan ook direct hard aan toe. Kees en Teun sloegen direct een gaatje op de rest, waarbij het veld vanaf de start al versnipperd was en ieder probeerde zelf voor een zo goed mogelijk resultaat te gaan. Teun (WV het Stadion) had duidelijk de beste benen van de dag, hij wist Kees van zich af te schudden en reed solo naar de meet. Kees viel even terug maar hield stelde in de laatste ronde zijn tweede plek veilig. Daniel reed een solide race maar miste merkbaar wat ritme (8e plek).

In de tweede groep (categorie 3 en 4) waren er 15 renners aan de start, waarvan 1/3e deel van de Amstel. Een mooie opkomst van onze jeugdleden. Jasper reed zijn eerste wedstrijd en kon direct goed volgen. Het tempo lag ook niet direct heel hoog bij de start. Even leek het een wandeletappe te worden, maar na een paar rustige rondes ging het tempo omhoog en volgde meerder aanvallen. Niemand wist echter weg te komen. Pas in de laatste ronde werd het verschil gemaakt. Helaas vielen Briek (4), Julien (5) en Torben (6) net naast het podium. De winst was voor Samuel Vulsma. Daarachter op een heel klein gaatje kwam Jasper binnen op de 8e plek. Tawan en Joshua finishte op kleine afstand op positie 12 en 13.

De laatste start was voor een gecombineerde categorie 5/6 met categorie 7, waarbij er werd gestreden in 18 rondes voor de jongste groep en 22 voor de categorie 7 renners. Categorie 7 startte als eerst, waarbij er direct gas werd gegeven. Maar categorie 5/6 ging nog harder van start. Al snel kwamen beide groepen samen. Maar hierdoor werd ook de groep van 5/6 renner in stukken gescheurd. De kopgroep bestond dus uit een combinatie van drie categorieën en voerde een levendige strijd. Grigory, Judah en Max waren de Amstel rijders in de groep en reden verdienstelijk. In de achtervolgende groep zaten Arnau en in eerste instantie ook Silvan, die bij een van de aanvallen een gaatje moest laten. Fien, Marcus en Joep hadden elkaar daarachter gevonden en werkte samen om de achterstand te beperken. Strijd op vele fronten dus. In de kopgroep was Grigory uiteindelijk de snelste Amstelrijder en wist beslag op de derde positie te leggen. Judah hield knap stand in de kopgroep en finishte op P6. Arnau won de sprint van de achtervolgers en kwam binnen op P7. Silvan reed grotendeels alleen en legde beslag op P16. Fien, Marcus en Joep waren goed voor P17, 18 en 19.

Categorie 7 reed nog 4 ronden langer door. Het podium was daar bepaald, alleen de volgorde nog niet. Drie renners streden voor de winst. Niemand leek van plan om het niet op een sprint aan te laten komen. In deze sprint was Max goed voor de tweede positie. Jari van DTS ging er met de winst vandoor.

Bewegende beelden staan hier: deze link!

Uitslagen: Mylaps hier!

We kunnen terugkijken op weer een geslaagde interclub met veel enthousiaste renners, vrijwilliger en ouders langs de kant. Dank weer voor alle hulp en organisatie. en kan iedereen genieten van zijn welverdiende vakantie waarin uiteraard ook veel gefietst zal worden.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑