Koersschraapsels

Het is augustus en de kalenders laten hier en daar fikse gaten zien. Gelukkig waren er de Olympische Spelen en de Tour des Femmes om de wieler- en sportvolgers bezig te houden. De Amstelrenners deden hier en daar ook een duid in het zakje met een paar mooie prestaties. Een (korte) opsomming.

Uiteraard volgden we Amber Kraak en Riejanne Markus in de TdFF. Beiden finishten op Alpe d’Huez, maar dat matchte wellicht niet met de vooraf uitgesproken ambities.  Femke Markus was er niet bij in de Tour (reed twee jaar terug in de bollentrui), maar trok naar Zweden voor een gravel-driedaagse. In de WK Qualifier op zaterdag was zij de snelste. Een kort verslag staat onderaan. Uiteraard was ook Jasper Ockeloen daar in de voorste gelederen te zien.

Maar er is de afgelopen weken ook gewoon podium gereden door meerdere renners. Zo deed Heleen Kibbelaar weer van zich spreken in de Ronde van Oostzaan (tweede), en ook Koos Jeroen Kers deed zijn naam als crit-specialist weer eer aan. Hij werd tweede achter veelwinnaar Quinten Veling in de Ronde van Steensel. Dat gebeurde ook Wessel Mouris in de altijd snelle en sterk bezette Ronde van Heerhugowaard (ook tweede). Suzanne Mulder sprintte daar naar de vijfde plaats. Michiel Mouris reed in de zware Ronde van de Lier naar een derde plaats en mocht (Westland!) met een stapel enveloppen naar huis.

De vakanties zijn langzamerhand voorbij en ook in de regio zijn nog wat koersen de komende tijd. De redactie houdt het in de gaten. Tip: de Vuelta, met Enzo Leijnse in koers voor DSM-Firmenich.

Perry and Markus dominate Gravel Grit ‘n Grind

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑