Eerste dag NJC Jeugd

Het is dan nog wel zomer, en voor de regio nog vakantie, toch starten we met de Najaarscompetitie. Voor het te donker wordt zijn er vijf donderdagavonden gereserveerd voor interne strijd om de leiders en strijders truien!

Koers om erin te komen
De een heeft misschien wat meer gefietst of zelfs getraind in de zomer. Dus eerst maar even als hele groep een paar rondjes gezamenlijk inrijden en dan 7 ronden koers. De hele groep bij elkaar zodat het een echt peloton is. Heel hard ging het nog niet in de eerste drie ronden van de koers. Daniel (1pt) had nog een beetje te veel last van de jetlag en moest de rol lossen, even op adem komen en herladen voor de volgende onderdelen. Ella (2pt) en Joshua (3pt) moesten het peloton uiteindelijk ook laten lopen maar werkten goed samen in de resterende race. Joshua won uiteindelijk hun sprint. De rest bleef met wat aanvallen her en der toch bij elkaar om er een lange peloton sprint van te maken. Greg (14pt) won de sprint met overmacht en daarna was het video en finishfoto’s bekijken om de uitslag verder te bepalen want het zat dicht bij elkaar. Na drie telefoons te hebben geraadpleegd bleek de volgorde als volgt te zijn: Judah (13Pt), Arnau (12pt), Isaac (11pt), Silvan (10pt), Briek (9pt), Julien (8pt), Tristan (7pt), Torben (6pt), Kees (5pt) en Marcus (4pt).

Tijdrit
De klassieke 2km tijdrit van WV de Amstel. Geen officiële waarvan tijden voor de eeuwigheid worden vastgelegd, maar wel een voor de punten.

Naam Tijd Punten Tijdsverschil
Greg 3’02” 14 3’38”
Judah 3’12” 13 3’18”
Isaac 3’19” 12 3’04”
Briek 3’20” 11 3’02”
Arnau 3’26” 10 2’48”
Tristan 3’32” 9 2’36”
Julien 3’45 8 2’12”
Silvan 3’46” 7 2’10”
Torben 3’48” 6 2’06”
Marcus 3’53” 5 1’56”
Kees 4’06” 4 1’30”
Ella 4’07” 3 1’28”
Joshua 4’17” 2 1’08”
Daniel 4’51” 1 0

 

Australische tijdrit?
In de laatste kolom bij de tijdrit staat een verschil. Dat verschil is een verdubbeling dat ontstaan is in de 2km tijdrit. In 4km moest dat goed gemaakt worden. In theorie krijg je dan een massasprint. In de praktijk moet je je krachten iets meer verdelen en zijn diesels in het voordeel. Of als je ingehaald wordt en je hangt je wagonnetje aan kom je misschien ook weer hoger in de uitslag.

Het werd een mix van alles. Want als je voorbij gestoomd wordt en je kan nergens echt aanhaken dan kom je uiteindelijk alleen te zitten, en dan ben je wel erg in het nadeel. Dat ondervond Tristan (1pt). Ook Ella (2pt) en Marcus (3pt) moesten de rol lossen nadat ze werden ingehaald. Torben (4pt) kon Joshua (5pt) net niet meer inhalen. Judah (6pt) werd nog voorbij gereden door Greg (7pt) op het eind. Julien (8pt) hing tussen twee groepjes in. Briek (9pt) kon wel aanhaken bij Arnau (10pt) en Isaac (11pt) maar die in de sprint kloppen was er teveel aan. En dan was er Kees (12pt), die bleef bijna het hele pak voor. En wat te denken van Daniel! Die had duidelijk de benen gevonden die hij in de eerste koers nog miste. Hij kwam uiteindelijk net te kort voor de winst maar met 13pt gaat hij wel de strijd aan met Kees in het algemeen klassement bij de jongste groep. De winnaar was Silvan (14pt). Ook een diesel blijkbaar. Hij had al snel de eerste vier renners voor hem te pakken en gelost. Kees moest er ook al snel aan geloven. En pas in de laatste ronde ging ook Daniel voor de bijl. Mooie afsluiter van de eerste avond!

De truien
Bij de oudsten pakte Greg zijn eerste leiderstrui. Al heeft Max die nog stiekem in zijn bezit. Judah kreeg de strijders trui, deze was wel aanwezig en werd gretig in ontvangst genomen.

Nu er wat jeugd doorgestoomd is was de jongste groep nog niet zo groot. Kees heeft meteen een gat geslagen in het klassement. Maar de NJC duurt nog even. Daniel is de terechte winnaar van de strijders trui. Moeite in de eerste race, herpakken en blijven knokken. Klasse!

De stand
Greg 35pt
Isaac 34pt
Judah 32pt
Arnau 32pt
Silvan 31pt
Briek 29pt
Julien 24pt
Tristan17pt
Torben 16pt
Marcus 12pt
Ella 7pt

Kees 21pt
Daniel 15pt
Joshua 10pt

Yvo bedankt voor de tijdswaarneming. Fernando voor het bedienen van de finishfoto. En de andere aanwezige ouders voor het opletten bij de oversteek en aanmoedigen van de renners!

De truien mogen met trots gedragen worden. Volgende week weer schoon en heel mee!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑