Niek Voogt pakt eerste UCI zege

Niek Voogt is bezig aan zijn zoveelste koers in China en deze week verraste hij vriend en vijand door de vierde etappe in de Tour of Poyang Lake te winnen. Sowieso een mooi moment voor een kleine koersupdate met andere uitslagen en selecties.

Niek voelt zich lekker in de Chinese hitte en rijdt in de Chinese 2.2 rittenkoers al goed vooraan. In de vierde etappe was Niek – altijd aanvallend rijdend – voorop met een Australiër en een Roemeen. Beiden wist hij met een sterke sprint te kloppen. Zijn eerste UCI zege, en dat telt! Bericht zie onder. Deze ronde telt maar liefst tien dagen. Eerder reed Niek de Ronde van Hainan (met een top-10 in een etappe) en van Qinghai Lake (op grote hoogte).

Naast Niek hebben we Enzo Leijnse uiteraard gevolgd in de Vuelta. Enzo zat enkele keren mee in een vroege vlucht en wist deze eerste grote ronde vrij eenvoudig te overleven. Heel knap.
Ook zagen we Riejanne Markus op indrukwekkende wijze de slotetappe van de Tour of Romandie te winnen.
Andere Amstel-bekenden op semi-prof niveau reden ook verschillende koersen. Wessel Mouris liet zich goed zien in de Tour of West Bohemia voor Beloften waar hij knap 6e werd in het eindklassement. Viego Tijssen (ploeggenoot bij Metec) reed naar een keurige 26e plaats en lijkt er ook goed door te komen in zijn eerste beloften-seizoen. Wessel reed dit weekend de Eurode Omloop met het zware Duivelsbos. Hij werd daarin netjes 5e.
In de Ronde van Zuid Bohemen (dat is een andere meerdaagse) reed Victor Broex naar een 9e plaats in de eerste etappe. Vorige week werd hij nog 15e in de Omloop van Valkenswaard in de Topcompetitie.  Julian Vergouw is na een val op de baan helaas al enige tijd geblesseerd. Hopelijk zien we hem snel weer verschijnen.

Selecties EK en WK
Een aantal mensen kan wat supportersreisjes gaan plannen. Wessel en Michiel zijn immers beiden geselecteerd voor het WK in Zurich én het EK in België. Datzelfde geldt voor Riejanne Markus. Jente Koops mag van start op het EK. Mooi om naar uit te kijken.

Amsteldames rijden altijd sterk
De Amsteldames waren ook weer her en der aanwezig. De toppers hebben we gezien in de Tour, maar ook in de regionale wedstrijden waren er weer meerdere meiden van voren te zien. In de Ploegentijdrit van Zuidland reed een Amstel-Damesploeg naar een vierde plek (nipt naast het podium). Maar in Heemskerk stond Else Dekker weer met bloemen te zwaaien: zij zat slim mee met de kopgroep van vijf en werd tweede. Suzanne Mulder sprintte daar vlak achter naar plek 7 en thuisrijdster Rosan Koper werd 8e. Rosan reed ook de vijfdaagse Ras Na Mban (dat zal Iers zijn) in Ierland. Ze reed naar een tiende plaats in de tijdrit, maar in het klassement reed vooral Elyse Schuijt sterk. De revelatie van de Vogezenweek was nog niet moe en reed meerdere keren in de aanval. Het leidde nog niet tot dagsucces (wel 18e in het Algemeen Klassement), maar dat zou zo maar eens een keer kunnen gaan lukken.

Niek Voogt bezorgt Parkhotel Valkenburg zege in Poyang Lake

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑