Dag 2 NJC Jeugd

De tweede donderdag voor de NJC was de groep even groot als de vorige keer, alleen waren er nu veel andere deelnemers. Dat schud de stand flink door elkaar. Komende donderdag is misschien iedereen er?

Afvallen
Beginnen met een afvalrace. Elke ronde een sprint. Zes in de jongste groep. Negen in de oudste. Michael (1pt) moest duidelijk nog inkomen, maar dat deed hij goed genoeg. Lien (2pt) kon zich in de tweede sprint niet meer plaatsen. Maxwell (3pt) was de volgende afvaller. Tawan (4pt) zit nog altijd het best op zijn fiets van allemaal. Snelheid komt vanzelf. De eindsprint was een prooi voor Kees (6pt) voor Joshua (5pt).

Bij de grote motoren was Ella (1pt) nog niet opgewassen tegen de rest. Marcus (2pt) viel vervolgens af. Waarna Tristan (3pt) volgens de jury de volgende was. Dit gaf nog wat discussie. De jury zal volgende keer weer lijntechnologie plaatsen. Joep (4pt) moest uiteindelijk toch lossen. Torben (5pt) houdt zich als winnaar van de VJC bij de jongste goed staande in de grote groep. Julie (6pt) kwam in de volgende sprint net te kort om Briek (7pt) te kloppen. Daarna stond iedereen klaar om de laatste sprint te bekijken. Dat werd een hele spannende. Silvan (9pt) wist die uiteindelijk met een banddikte te winnen van Isaac (8pt).

Estafette
Aangezien er op zondag 8 september een 125km estafette bij Olympia op het programma stond werd er in drie teams getest wat de beste aanpak zou kunnen zijn voor het wisselen. Vandaag geen 125km, maar 15 rondjes op ons parcours. De renners werden in drie groepen van 5 verdeeld op basis van de uitslag van de afvalkoers. Team 1: Silvan, Julien, Tristan, Kees en Maxwell. Team 2: Isaac, Torben, Marcus, Joshue en Lien. Team 3: Briek, Joep, Ella, Tawan en Michael. Onderling werd bepaald wie hoeveel ronden ging rijden en of ze veel of weinig gingen aflossen. Aflossen gebeurde door een bidon over te geven in een wisselzone. Van elk team moest iedereen minimaal een ronde rijden. Team 1 en 2 starten met de sterkste man die een paar ronden meer reden, om wat voorsprong op te bouwen. Team 3 begon anders, en reed daardoor toch een beetje achter de feiten aan. Team 1 had de keuze gemaakt om elke keer daarna te wisselen zodat ze een ronde volle bak konden gaan. Dat leverde nog een spannende strijd op. Uiteindelijk was de zege en de drie bonus punten voor team 2. Team 1 volgde kort daarachter. Team 3 moest het met het laatste punt doen. Wel een mooie generale voor zondag. Waarbij het A team van WV de Amstel won bij de jeugd en het B team heel knap 3de werd (ondanks een lekke band!).

De truien
Bij de oudsten nam Isaac de leiderstrui over. Silvan kreeg de strijders trui. Die moeten nog wel uitgereikt worden want beide waren door omstandigheden niet aanwezig.

Kees heeft nu echt een optie op eindwinst genomen. Het gat is al groot, maar er kan nog een hoop gebeuren de komende drie donderdagen. De strijders trui was voor Maxwell!

De stand
Isaac 45pt
Silvan 42pt
Briek 37pt
Greg 35pt
Judah 32pt
Arnau 32pt
Julien 32pt
Torben 24pt
Tristan 22pt
Marcus 17pt
Ella 9pt
Joep 5pt

Kees 29pt
Joshua 18pt
Daniel 15pt
Lien 5pt
Maxwell 5pt
Tawan 5pt
Michael 2pt

Dank weer aan alle ouders voor de hulp!

De truien mogen met trots gedragen worden. Volgende week weer schoon en heel mee!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑