MM naar het EK-Goud (Update)

Dat Michiel Mouris de afgelopen jaren al als een Koning Midas door het Nederlandse peloton  fietst, wisten we al. Bijna elk NK (op de weg en in het veld) eindigt met goud in zijn handen. Maar dat dat nu ook op het nog hogere niveau lukt is (nog) wel bijzonder. In Hasselt pakte hij het goud bij de Junioren in de tijdrit. Broer Wessel deed het ook al subliem door derde te worden, en Riejanne Markus greep nét naast een medaille.
Én op donderdag won de Junioren Team – Relay ploeg met daarin MM en Jente Koops ook nog eens goud bij de Junioren.

MM had zijn rit goed ingedeeld. Want op het winderige parcours van ruim 30 km. lag hij eerst nog iets achter. Maar de tweede fase zorgde ervoor dat hij als eerstejaars, toch best verrassend, het goud wist te veroveren.  In 2019 wist Enzo Leijnse brons te veroveren op het EK, dus dit was nog een stapje hoger. Enzo werd daarna zelfs tweede op het WK, dus wie weet wat er voor Midas Mouris in zit op het WK eind van de maand.
Voor De Amstel was het sowieso een bijzondere dag. Maar liefst drie leden aan de start en allemaal in de bovenste regionen. Nederlands kampioen Beloften Wessel kon niet op tegen topfavoriet en WT-prof Alec Segaert (B), maar dat hij een felle strijd had om het zilver en vele andere favorieten versloeg was wel verrassend en nog een extra mooie beloning.
Riejanne kwam twee tellen tekort voor brons (wat ze in ’22 al een keer behaalde). Toch weer sterk.
(Update): Op donderdag reed de Nederlandse Junioren-équipe op de Team Relay naar goud. In de gelederen Jente Koops en, en dan weet je het wel, golden boy MM.
Het EK is nu al zéér bijzonder vanuit Amstel-perspectief.

EK 2024: Michiel Mouris snelt naar tijdritgoud bij de junioren mannen, zilver voor Jasper Schoofs

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑