Dag 3 NJC Jeugd: in de zon

De hele dag door buien, de eerste kou. Dus de jury had zich voorbereid op een koude en natte NJC avond. Niks was minder waar. Zonnetje, weinig wind, perfect koers weer!

Hardrijden
Nik deed als bijna Nieuweling mee, zonder de punten. Maar hij kon wel mooi zorgen dat het tempo niet uit de groep verdween bij de grootste. Ze moesten 14 ronden, waarbij Nik zorgde dat in het begin het tempo niet onder de 32/33kmu zakte. Om langzaam de duimschroeven aan te draaien tot de laatste ronde aan bijna 40km/u afgeraffeld werd. Tristan (1pt) was het eerste slachtoffer. Niet helemaal fit, dat brak hem tijdens deze zware training op. Ella (2pt) kon een stuk langer aanhaken, maar nadat ze de rol moest lossen heeft ze de rest van de koers haar tempo goed vast gehouden. Uiteindelijk moesten Joep (3pt), Marcus (4pt) en Torben (5pt) ook lossen. De maakten hun eigen race en richten zich vooral op hun eigen eindsprint. Geen verbazing dat Torben die won, want daar moet je dus niet mee naar de finish rijden blijkt maar weer. Julien (6pt) hield het heel lang vol, hing af en toe aan het elastiek zoals bleek uit zijn GoPro filmpje. Maar de laatste twee ronden moest hij toch alleen afwerken. Briek (7pt) kon tot de laatste bocht aanhaken maar een spint zat er voor hem niet meer in. Helemaal leeg gereden door de grote motoren. Wel super knap om 14km aan 36km/u vol te houden. Bij Silvan (8pt) was het soep ook van het vet en kon niet mee doen in de eindsprint om de podiumprijzen. Nik keek toe hoe die verdeeld werden door Judah (9pt), Arnau (10pt) en Isaac (11pt). Hele mooie koers!

De jongsten deden hun koers over 9 ronden. Michael (1pt) hield toch heel goed stand, en voltooide zijn race prima. Snelheid komt later wel! En ook nog zonder klickpedalen. Prima hoor! Lien (2pt) moest de anderen uiteindelijk toch laten lopen, maar dat deerde haar niet. Maxwell (3pt) moest aanvankelijk als derde lossen maar kwam toch weer heel knap terug. Zijn sprint kwam niet meer uit de verf, maar doorbijten is ook een kwaliteit! Kees (4pt) liet zich een beetje verrassen misschien, al is Joshua (5pt) steeds sterker aan het worden. Maar de winnaar van de sprint werd Tawan (6pt). Zonder in de problemen te komen tijdens de race kon hij een machtige sprint uit de benen toveren!

Ploegentijdrit
Lien wilde heel graag met haar team oefenen voor de TTT van 21 september bij HSV de Kampioen. Daar zullen ze 7,4km hard moeten knallen. Extra training op dit onderdeel kan nooit kwaad voor dit viertal. Lien, Tawan, Joshua en Kees. Ze kregen een target mee van 30km/u. Dat betekent 14minuten knallen over 7 ronden. Als dat lukte kregen ze 10 bonus punten. Het werd echt net niet gehaald, maar ze bleven wel goed samen, er werd goed gecommuniceerd, het tempo werd steeds een beetje opgeschroefd. Gaat een mooi resultaat opleveren de 21ste.

Michael en Maxwell werden op sleeptouw genomen door trainer Arjen. Die probeerde te zorgen dat in de vijf ronden dat ze gingen rijden het tempo hoog genoeg bleef. Dat ging meer dan goed. Ook deze heren verdiende 8 bonus punten. Arjen krijgt vooral veel kudo’s op Strava voor deze prestatie.

De grote motoren die wilden onderling een sprintrace houden. Ook prima. Nik zou weer zorgen voor het tempo. De eerste sprint verliep te onrustig. Sprinten in een rechte lijn is toch moeilijk soms. De ronde erop ging het wel goed. Niet voor Silvan (2pt) want hij viel af. Twee ronden later was Judah (4pt) aan de beurt en de laatste sprint was voor Isaac (8pt) voor Arnau (6pt).

De overige zes gingen ook een TTT rijden. Met een target van 33km/u over 10 ronden. Dat werd niet gehaald. Maar ook dat scheelde maar weinig. Lang bleven ze met zijn zessen, Ella, Joep, Torben, Julien, Marcus en Briek. Alleen Ella moest een paar ronden voor het einde laten lopen. Maar voor een ieder toch 6 bonuspunten.

De truien
Bij de oudsten verstevigt Isaac zijn leiderstrui. Nu moet hij hem nog eens krijgen… De strijderstrui was voor Briek.

Kees heeft iets van zijn pluimen verloren maar de voorsprong is nog geruststellend. Tawan mag een week pronken met de strijders trui!

De stand
Isaac 64pt
Silvan 52pt
Briek 50pt
Arnau 48pt
Judah 45pt
Julien 44pt
Greg 35pt
Torben 35pt
Marcus 27pt
Tristan 23pt
Ella 17pt
Joep 14pt

Kees 43pt
Joshua 33pt
Tawan 21pt
Lien 17pt
Maxwell 16pt
Daniel 15pt
Michael 11pt

Heel veel dank aan Arjen voor het helpen en meerijden. Aan de ouders aan het hek. Maar vooral aan Roy, de vader van Tawan, om enkele van onze leenfietsen eens goed na te lopen zodat ze weer helemaal veilig zijn en lopen als een zonnetje!

De truien mogen met trots gedragen worden. Volgende week weer schoon en heel mee!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑