Amstel-ladies on fire!

Afgelopen weekend werden twee vrouwencompetities afgesloten: de bekende “Vrouwenwielrennen – competitie” en de wat recentere Promobility competitie. Bij het Vrouwenwielrennen wist De Amstel voor de 4e keer in 11 jaar competitie het ploegenklassement te winnen en Suzanne Mulder won het eindklassement van de Promobilitycompetitie.

Zaterdag was de traditioneel afsluitende Ploegentijdrit op Oukoop. Een onderdeel waar WV de Amstel in het verleden heel wat podiumplaatsen wist te behalen. Dit jaar lukte dat helaas niet. De samenstelling van onze teams was, ondanks het gepuzzel van trainster Astrid Schop misschien ook niet optimaal. Maar het was een mooie dag beleefd en dat is ook wat waard, én het ploegenklassement werd veiliggesteld. Voor de uitslag van de TTT: kijk hier. Uitslag ploegentijdrit Nieuwer ter Aa – 14 september 2024

De iets sterkere dames (wedstrijdrijders) reden het hele seizoen mee (namens Team Noord Holland) met de Promobility Ladies Cycling Cup. Een mooie en sterk bezette competitie die duidelijk in een vraag voorziet. Weliswaar allemaal wedstrijden op clubparcoursen (en een ploegentijdrit), maar wel een forse afstand (vaak rond de 80 km), én grote en sterke pelotons.
Toch eindigde het vaak in een sprint, en laat Suzanne Mulder daar nou juist heel goed in zijn. Ze pakte in de loop van het seizoen dan ook de leiderstrui en wist die tot het einde van het seizoen vast te houden, hoewel de strijd tot op het laatst spannend was. Niet in het minst met hulp van de teamgenoten wist zij de winst te pakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑