Bas van Belle overleden

Donderdag bereikte ons het bericht dat Bas van Belle op 24 jarige leeftijd is overleden. Bas was sinds 2021 lid van De Amstel vooral actief binnen de WPGA-Elite ploeg.

Bas komt oorspronkelijk van Swift Leiden, maar na een periode bij een Luxemburgs conti-team sloot hij zich in 2021 bij WPGA aan en werd lid van De Amstel. Bas woonde inmiddels in het zuiden van het land en heeft zich daardoor niet veel op clubactiviteiten laten zien. Veel van onze renners kennen hem als fijne, gedreven en sterke ploegmaat, en ook als een gevreesde tegenstander. Zo was hij in zijn tijd als Nieuweling de meest geduchte tegenstander in veel criteriums waar de Amstel-Nieuwelingen van die tijd vaak 2e of 3e werden, achter Bas.
Hij reed met WPGA de Giro-U23 in 2022 (met o.a. Niek Voogt en Wessel Mouris), en in 2023 nog de Tour de Okinawa (met Koos Jeroen Kers), waar Bas het criterium won en 3e in de klassieker werd. Ook dit jaar reed hij een aantal top-10 klasseringen. Zijn laatste koers was afgelopen zondag de Ronde van Midden-Brabant.
Zie ook KNWU.nl 

en condoleanceregister.

Het bestuur en leden wensen de familie en bekenden van Bas veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑