Afsluiting NJC Jeugd 2024

Aangezien het weer een sterk najaarsachig gehalte zou krijgen werd er door de jury besloten dat de finale dag een lange wedstrijd zou worden met tussendoor sprints, iedere sprint telt mee voor het eindklassement. De eindsprint geeft dubbele punten. Nog een hoop punten te verdelen. Het kon in theorie nog spannend worden wie eindwinnaar zou worden in beide groepen.

Lange koers
De grote motoren reden in totaal 21 met daarin 6 tussensprints en de eindsprint. Greg sloot later aan en die zou zorgen dat het tempo erin bleef bij de groep. De spanning zat het in de ere plaatsen, tenzij Silvan heel veel terrein goed kon maken op Isaac. Aangezien Judah kettingproblemen had en Arnau verhinderd was het al snel duidelijk wie de eindwinnaar zou worden. Isaac won alle sprints (64pt), ruim. De eindwinnaar, daar bestond geen twijfel meer over. Silvan deed er wel alles aan om zoveel mogelijk als tweede over de streep te komen (54pt). Slechts twee keer moest hij Briek (47pt) voor zich dulden. Die was op zijn beurt weer in gevecht met Julien (41pt) om de derde plek in de eindstand. Briek kon Julien daarin nog wel afhouden. Marcus (33pt) en Tristan (25pt) konden wel constant het hoge tempo van Greg blijven volgen maar echt tot een sprint komen zat er niet altijd in. Ook Joep (16pt) weerde zich weer kranig, en ging zelfs een keer in de aanval. Dat siert hem! Ella (8pt) moest een laten lopen maar sloot uiteindelijk weer aan bij de groep. Ook zij laat toch zien dat ze steeds weer een stap maakt. Ze is natuurlijk ook pas categorie 4 bij de meisjes, dus hulde voor haar om deze hele reeks mee te blijven vechten!

Bij de jongsten had Kees al een geruststellende voorsprong opgebouwd. Maar Joshua zou hem toch nog het vuur aan de schenen gaan leggen. Geholpen door Tawan die duidelijk laat zien een aanwinst te zijn voor het Amstel peloton. Met z’n drieën reden ze uiteindelijk weg en verdeelde ze de meeste punten onder elkaar. Joshua (40pt) pakte het meest maar niet genoeg om Kees (39pt) nog te bedreigen. Tawan (38pt) hield knap stand en wist met afstand de laatste sprint te winnen. Een man van de lange adem. En dan was er nog Lien (34pt) die legde iedereen er ruimschoots op de eerste sprint. Met een onderbreking wegens problemen met vuil in haar ogen sloot ze later weer aan om ook in de laatste sprint te laten zien dat er altijd rekening met haar gehouden moet worden. Maxwell (24pt) hing soms een beetje aan het elastiek, maar kwam uiteindelijk weer terug en deed het meer dan verdienstelijk. Zeker met zijn eigen nieuwe fiets en voor het eerst met clickpedalen. Altijd even wennen. Mateo (14pt) deed ook de tweede keer van zijn donderdagtraining goed mee. Alle rondjes afgeraffeld in zijn tempo. Soms aansluitend bij de passerende groep. Michael (7pt) is echt de benjamin van de groep maar dat weerhoudt hem er niet van om alles te blijven geven, tot aan de laatste ronde!

De truien
Isaac is de eindwinnaar geworden van de blauwe leiderstrui. Die moet nog uit een kast getoverd worden om hem definitief een winter lang te kunnen dragen. De verdiende winnaar is hij zeer zeker. De rode strijderstrui is uitgereikt aan Silvan. Het hele jaar door, en zeker de laatste weken na de zomerstop, gaat hij met sprongen vooruit. Altijd inzet, ook als hij tegenwoordig met de NCK jeugd mee gaat trainen. Hou dat vol, en dus een verdiende strijderstrui!

Kees heeft vanaf dag een de leiderstrui gedragen en was niet van plan om hem ooit af te staan. Dat liet hij de laatste dag ook weer zien. Een terechte en afgetekende winnaar. Voor de strijdersrui viel de keuze op Joshua. Elke week ging hij vol overgave de strijd aan. Volhouden is een belangrijk onderdeel van de wielersport, en dus is hij een terechte winnaar van de strijderstrui.

Ik moet ook de andere jeugdleden prijzen die er bijna altijd waren, in weer en wind. De opkomst was eigenlijk altijd goed, over inzet nooit te klagen.

Ergens in april 2025 gaan we weer een nieuwe voorjaarscompetitie starten. Tot die tijd mogen de winnaars van de truien die in het bezit houden, koesteren en schoon en heel weer meenemen volgend jaar!

De truien zijn geschonken door onze supportersvereniging. Waarvoor heel veel dank!!

De eindstand
Isaac 158pt
Silvan 133pt
Briek 122pt
Julien 107pt
Arnau 78pt
Marcus 77pt
Judah 72pt
Tristan 64pt
Joep 45pt
Ella 43pt
Greg 35pt
Torben 35pt

Kees 95pt
Joshua 82pt
Tawan 67pt
Lien 51pt
Maxwell 40pt
Daniel 21pt
Mateo 21pt
Michael 20pt

Dank aan alle ouders die de afgelopen weken hebben geholpen bij het hek, met signalering bij de start van sprints, bij het verhelpen van mechanische problemen, bestuderen van de fotofinish etc etc!

Zonder betrokken ouders geen leuke en gezellige jeugdafdeling! Dank daarvoor namens de jeugdcoördinatoren!

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑