WK terugblik en andere koersen

De ware wielerliefhebber die het hele weekend de verschillende WK-wedstrijden heeft gekeken heeft zich dit weekend kunnen laven aan taktische meesterzetten, blunders en onmogelijke uitkomsten. Voor “De Amstel” waren er in Zürich twee top-10 klasseringen. Een korte terugblik op het WK en andere koersschraapsels.

Zürich: drie keer Mouris, één keer Markus
De Amstel-suporter heeft het natuurlijk allang gezien, de prestaties van onze leden. Michiel Mouris mocht optreden in de Junioren-tijdrit,  broer Wessel in de Beloften-tijdrit én wegkoers, en Riejanne reed een opvallende wegkoers.
Michiel was door de keuzeheren niet geselecteerd voor de natte wegwedstrijd en kon zich (als kersvers Europees kampioen) opmaken als één van de kanshebbers voor het podium. Na het EK was hij echter even wat minder fit en dat is in een tijdrit meteen te merken. Als een van de weinige eerstejaars reed hij desondanks naar een keurige 15e plek. Een mooie afsluiter en hij gaat zich nu helemaal richten op het aankomende crossseizoen.
Wessel mocht zoals gemeld twee keer opdraven. Eerst reed Wessel naar een alleszins gode 9e plaats in de TT. De vorm was misschien net iets minder dan op het EK, maar Wessel liet wederom zien dat hij de beste tijdrijder van Nederland  in zijn categorie is.
Op de natte vrijdag reed Wessel de wegwedstrijd op het alleszins loodzware parcours. In eerste instantie zat Wessel er nog bij na de eerste schifting (met een man of 50 in het eerste peloton), maar daarna moest hij toch de rol lossen en kwam hij als 81e uitgewoond over de streep. Een mooie ervaring en prestatie.
De zaterdag  was de dag van Riejanne. Als er een prijs voor de strijdlust was geweest, dan had ze daarvoor de beste papieren gehad. Het was indrukwekkend hoe Riejanne in de stromende koude regen met elke ontsnapping mee zat en tot in de finale nog een belangrijke rol speelde (sterker nog: wellicht had kunnen spelen als het wat slimmer was aangepakt doorTeamNL) maar daar is genoeg over gezegd en geschreven). Uiteindelijk finishte Riejanne – licht gefrustreerd. koud en nat – op een meer dan knappe 9e plaats.
Haar reactie: is hier te horen.

Andere koersen: klassiekers in Brabant
Het wegseizoen nadert haar einde (let op: het NCK is komende zondag!) en voor een aantal renners was het dit weekend laatste wegkoers. De Nieuwelingen en Junioren reden dan ook de laatste klassieker, de Omloop van Hil en Moer (vanuit Kaatsheuvel). Samuel Gunnink deed eindelijk weer eens van zich spreken met een top-10 klassering. Hij zat mee met de goede vlucht en werd 8e. Jesse den Otter en Fabio Valerio finishten in heet uitgedunde peloton op de plaatsen 26 en 27. De twee laatsten staan zondag aan de start van het NCK. In de Nieuwelingenkoers reed Quinten de Jong naar plaats 21.
Victor Broex reed vorige week naar een knappe podiumplaats in de Ronde van Midden-Brabant. In de sprint van een grote eerste groep werd de Metec-renner knap 3e.

Wat rest er nog: voor de internationale toppers zijn er nog wat etappekoersen, en uiteraard op deze site meer over het NCK waar we weer met vier ploegen starten. En dan is het wel zo’n beetje voorbij.