De Amstel met vijf ploegen op het NCK

Het is oktober en er is de afgelopen weken hard getraind voor het NCK. De jaarlijkse afsluiter van het wielerwegseizoen: het Nederlands Clubkampioenschap, met de ploegentijdrit voor clubs. Deze keer op zondag 6 oktober. De Amstel was de afgelopen jaren een van de beste “overall-clubs” en heeft al een paar zeges en medailles in de pocket altijd mooi om voor te strijden. Er staan deze keer liefst vijf ploegen aan de start in Dronten. Een record.

Hoewel we beschikken over menig talentvol Elite-renner (waarvan een aantal bij een professionele ploeg) lukt het juist dáárom wellicht niet om een volwaardige Elite A-ploeg op de been te krijgen. Onze beste renners koersen gewoon nog all over the world. Ook is dat bij de Dames nu een klein probleem en ook het WK Gravel werkt niet mee, qua datum. Maar we hebben wél een A- ploeg aan de start, net als twee Junioren-ploegen, een Dames ploeg en een Jeugdploeg.

Te beginnen met de Jeugd-ploeg (de toekomst, maar ook een verleden: De Amstel-Jeugd won immers de titel in 2014, 2015 en 2021). Vorig jaar waren  ze 5e. Onder bezielende leiding van trainer Jasper Kunst is de ploeg getraind en gesmeed tot een ware eenheid. Nikolai Ivakhov en Max Baars waren er vorig jaar ook al bij. Nieuw zijn Judah Gunnink en Grigori Ivakhov. En er zijn twee reserves. Zij gaan het doen op het 20 km lange parcours. Starttijd: 10.58 uur.

De andere ploegen krijgen een iets ander parcours dan andere jaren voor de wielen: voor hen 39 km (Dames en Junioren) en die zullen dan ook met vijf man/vrouw van start gaan. De tijd van de derde blijft gelden overigens. De A-categorie rijdt 50 km met 6 man (tijd van de vierde telt.

De Juniorenploeg  (3e in ’19 en ’21) had vorig jaar een jonge groep die naar een alleszins keurige 13e plaats reed. Dit jaar is er een B-A (start om 11.56)  en een B-B-ploeg (start om 11.06). Mooi dat dat kan en vooral voor de “afvallers” in de tweede ploeg een geweldige ervaring.  Tyler Eyk, Fabio Valerio en Jesse den Otter zijn de mannen die vorig jaar ook al meededen. Met Samuel Gunnink en Maurits Buiter vormen zij de eerste ploeg. De tweede ploeg bestaat uit Hugo Voogd, Davin Huisjes, Simon Müter, Quinten de Jong en Phaeroun Chaillou.
De Dames hebben weer wat te verdedigen. Vorig jaar werden ze met Riejanne en Femke Markus, Marike Veldhuis, Lisanne Immerzeel  en Rosan Koper de Nederlands Kampioen!
In ’22 was het nog brons en de selectie van dit jaar zal alles op alles zetten om weer op het podium te komen. Dit jaar bestaat de ploeg uit Marike Veldhuis en Rosan Koper (titelverdedigers), en daarbij Amber Kraak, Anne van Berkel en Renée van Hout. Dat klinkt als een goed stel.  Om 14.00 uur gaan ze van start.
Tenslotte is er gelukkig weer een A-ploeg. Er is een aantal keren getraind en er staat een collectief, bestaande uit de gebroeders Maarleveld (Koen en Joris), Lars Ruizendaal, Guido Croon, Tim Schreurs en Laurent Molenaar. Zij mogen om 14.34 uur van start voor het uurtje in de pain cave.

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site.

De Amstel Damesploeg in 2023

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑