ACC ‘t Twiske: alles weer anders

Voor de vaste ACC-bezoeker zal het even wennen zijn geweest: zo goed als geen single tracks in het parcours van ‘t Twiske. De beheerder van het terrein keurde het oorspronkelijke plan af. Maar flexibel als ze zijn bij de Trappist werd er voor een meer dan prima alternatief gezorgd. Misschien nog wel beter. De wedstrijden waren als vanouds vol met strijd en verhalen.

Want toegegeven het glooiende terrein in ‘t Twiske bood voldoende mogelijkheden om een gevarieerd crossparcours uit te zetten, waar ook de MTB’ers goed op uit de voeten konden. Bijna overal lekker breed zodat inhalen meestal geen probleem was, heel veel draaien en keren, op & af, en een paar korte zandpassages. Kortom weinig herstelpunten. Twee klimmetjes van betekenis én de fraaie trap maakten het parcours compleet. Grootste gevaar zat achteraf gezien in het continue gehobbel en gebonk: met een beetje pech lag je ketting er een of meerdere keren af.

Jeugd

Bij de Jeugd A – die allen op een verkorte omloop reden – geen Amstelpodium. Wel mooi Maxwell Teunissen op plek 4, gevolgd door Kees Vermeulen en op plek 7 Koen Verspuij.

Briek Pelgrim ging goed bij de Jeugd B: tweede! Isaac Caderius van Veen net naast het podium bij de Jeugd C, vierde.

Nieuwelingen

Zelfde gold voor Nikolai Ivakhov, ook vierde. Wél opgetekend dat hij de dag ervoor al actief was in de landelijke KNWU-cross van Helmond, op een Ouderkerk-achtig parcours.

Dames

Sinds dit seizoen starten de Dames enkele minuten ná de Heren 45+. Het is op elk parcours weer even zoeken wat het optimum is qua tijdsverschil. Volgens waarneming ging het erg goed dit keer. Ook wat het podium betreft: Rosan Koper heel knap eerste, voor ‘veldrij-veteraan’ Bianca van den Hoek van de WVA. Ingeborg Kers vijfde, gaat ook steeds beter, want ook zij reed zaterdag in Helmond, en ook daar vijfde! Tessa Sandberg werd zesde.

Heren 45+

In gewonnen positie liggen en dan toch een DNF. Het overkwam helaas Michael Breedt. Zijn derailleur schoot na een aanraking met een paaltje in de crashmodus – en bleef daar van schrik in zitten. John Behrens, normaliter runner-up, kon zijn rol niet waarmaken, ondanks dat ook hij op zaterdag al warm was gereden (in Dordrecht). Thijs Zijlstra was te sterk, in de gaten houden dus! John tweede. Marcel Witte weer helemaal terug aan het wielerfront: vierde! Jan Dijstelbloem op zijn MTB rook het achterwiel van John, maar na een misschien wat te bruuske actie zorgde een afzetlint in de cassette ervoor dat het gat met John vanzelf back to normal werd. Vermeldenswaard verder dat Pierre Deen liefst twee maal met een afgelopen ketting te maken kreeg. Over de theoretische achtergrond daarvan zijn we nog niet uitgepraat.

Heren 45-

Geen podium in deze categorie, maar de Amstelrenners komen wel steeds meer in de buurt. Fabio Valerio, Phearoun Chaillou en Tim Schreurs, op 8, 9 en 10. Nog even en ook zij mengen zich in de debatten vooraan.

Volledige uitslagen op de website van de ACC: https://amscrosscomp.nl/uitslagen-2024/

Volgende keer 3 november

Let op, 27 oktober géén cross. Op 3 november gaan we naar een Zwitsers parcours op de weides van X-Valley Spaarnwoude.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑